Winston Carrilho die met zijn team Gaaannnn voor het eerst meedoet. Winstons,47jaar, van Surinaamse afkomst en vader van 4 kinderen, is op gegroeid in Amsterdam Zuidoost. Hij leidde altijd een onbezorgd leven totdat in 2006 bij hem de ziekt MS werd geconstateerd.
F*ck the Police is de controversiële titel van de nieuwe theatervoorstelling van theatergroep VIG/ Raymi Sambo. Op zondagmiddag 12 november om 15.00 uur is de première in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam.
In mijn tienerjaren werd ik op een zomerse dag in een winkelstraat uit het niets voor nikker uitgemaakt door een politieagente vanuit een politiebus. Verbijsterd was ik en keek haar geschrokken aan. ''Wat kijk jij zwarte piet'', zei de agente ditmaal met een strakke blik. 
Woorden hebben kracht. Sommige mensen beseffen niet hoeveel impact bepaalde woorden op iemand en zeker een jongere kan hebben.
De verhalen uit de Oost-Afrikaanse Nijl vertellen de verhalen van krachtpatsers zoals Vader Narmer , de eerste Koning die het Noorden en het Zuiden van de Nijl met elkaar verenigde. Of Vader Khufu, die een generatie inspireerde voor het bouwen van de Grote Pyramide. House of Khepera brengt voor deze verhalen, een van de beste uit het veld naar Nederland: Anthony T. Browder 
De btw aangifte over het derde kwartaal moet vóór 30 oktober 2017 ingediend zijn bij de Belastingdienst. Zorg dat je op tijd btw-aangifte doet. Hierbij een vijftal aandachtspunten voor de btw aangifte.
Een collectief van consciëntieuze Europese auteurs, componisten en burgers willen hun stemmen willen laten horen ten aanzien van misstanden in de muziekindustrie die niet op adequate wijze door Europese of nationale toezichthouders zijn aangepakt. 
De voormalige koloniën hebben het Nederland maar te gemakkelijk gemaakt om zich van haar historische verantwoordelijkheid te onttrekken, met die goedkope onafhankelijkheid en status aparte. Yes I said it!
Daar liep ik dan langs de highway in Cancun, een wandeling van drie kwartier terug naar mijn hotel voor de boeg … met mijn Mexicaanse deken onder mijn oksel. Hij was saai, met zwarte, groene en witte strepen en half niet zo mooi als die ik voor mijn maat had gekocht, maar ik zou er nooit meer afstand van nemen. 
Liefdesverdriet beschrijft de complexiteit van liefde en seks in post-apartheid Zuid-Afrika. Het boek behandelt de invloed van het apartheidsregime op het alledaagse leven. Juist omdat dit boek zich specifiek richt op liefde en relatie, iets waar iedereen mee te maken heeft, komt het voor de lezer heel dichtbij. 
Eén van mijn favoriete studenten vertelde me eens dat hij geplaagd werd. Beetje dikke jongen, ietwat onwennig maar met het hart van een gummy bear.En een glimlach waar een zonnestraal jaloers op mocht zijn. . Zijn naam was H.
Zomergasten van zondag 6 augustus 2017 was persoonlijk heel bijzonder voor mij. In deze aflevering werd namelijk de welbekende en aimabele psychiater, activist, politicus en weldoener Glenn Helberg geinterviewd.
Van de hand van Etchica Voorn verschijnt op 3 september 2017 het debuutroman Dubbelbloed. Het wordt uitgegeven bij Uitgeverij In de Knipscheer en gelanceerd op een speciale avond in Podium Mozaiek, waarin de nieuwe West- en Oost-Indische boeken van 2017 met verhalen van Curaçao, Suriname en Nederlands-Indië gepresenteerd worden.
De meeste Nederlanders denken op 25 mei aan Hemelvaartsdag, een landelijke vakantiedag waarop veel Christenen herdenken dat Jezus Christus 39 dagen na zijn wederopstanding is opgestegen naar zijn vader in de hemel, God. Er is echter nóg een andere feestelijkheid te herdenken op deze dag. Weliswaar niet zo Eurocentrisch, maar daarom niet minder feestelijk. Andere weldenkenden vieren deze dag Wereld Afrika dag.
Vanmorgen de documentaire The Black Panthers: Vanguard of the Revolution gezien op Netflix. Hij trok me, al wist ik zelf al het een en ander over de Black Panthers, diens oprichting, uiteindelijke ondergang en van het toen nog geheime FBI “project” Cointelpro. Zit ik nu hier te schrijven met een vieze nasmaak achter in mijn mond.
Op 1 juli 2017 heb ik dit keer het feestje niet gevierd, omdat ik prioriteit gaf aan andere zaken. Waarom ik dit aanhaal, heeft te maken met het opiniestuk van mevrouw Juliette Redan getiteld "Maar wij krijgen het feestje". 
Bij de benoeming van de heer Marcouch tot burgervader van de gemeente Arnhem bereikte mijn ergernis ten aanzien van de uitbundigheid van de 1 juli festiviteiten en alles wat daarmee te maken heeft haar hoogtepunt. Nu zult u denken: 'Wat heeft de benoeming van de heer Marcouch nu met 1 juli te maken?'
"Kinderen die op een basisschool zitten en laagopgeleide ouders hebben, behoren tot de doelgroep van achterstandsleerlingen." Dit is een opmerking die mij opviel tijdens een interview van een onderwijsdeskundige bij het programma EenVandaag van dinsdag 4 juli 2017.
Op dinsdagochtend 4 juli 2017 rond 00:35 uur heb ik naar de documentaire van Ida Does “Sporen van suiker” gekeken. Ik had het namelijk opgenomen om er rustig, geconcentreerd en analytisch  naar te kunnen kijken.
Ik heb m'n gedachten laten gaan over Keti Koti feesten en ik denk dat veel zwarte mensen die deze dag vieren het allemaal in een ander perspectief moeten zien. Het is een bewustwordingsproces.
Stel… stel dat we in Nederland zouden invoeren dat 1 juli voor iedereen een vrije dag is, om te vieren dat wij met z’n allen in het heden, ongeacht afstamming en huidskleur, gewoon als mens, afkeuren wat er in het verleden is gebeurd.
Ik ben wat men noemt een Marron. "Weggelopen vee" was de classificatie van mijn mensen.
Mijn oom en tante vochten om een afwasspons. Je weet wel zo’n gele met een groende onderkant. Mijn tante vond dat de spons hoorde in het daarvoor bestemd bakje naast/achter de kraan. Mijn oom, een linkspoot, vond dat het net zo goed uitgeknepen, uiteraard links, naast de gootsteen kon liggen.
Over 10 dagen is het 1 juli. 154 jaar geleden kregen in Suriname en op de Nederlandse eilanden in het Caribisch gebied meer dan 50,000 tot slaaf gemaakte mensen hun vrijheid. Een feestdag voor velen. Keti Koti. Ik doe er niet aan mee.

Pagina's